ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ότι δεν δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο χάνεται: Στο Δημόσιο περνούν 170.000 ακίνητα

Ότι δεν δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο χάνεται: Στο Δημόσιο περνούν 170.000 ακίνητα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 15ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας της ΧΕΕΕ, ο κ. Νάκος γνωστοποιεί πως εντός του τρέχοντος μηνός ξεκινά η τέταρτη γενιά κτηματογράφησης (ΚΤΙΜΑ-16), με τη συλλογή δηλώσεων για την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές στα Δωδεκάνησα.

Για τις πέντε συμβάσεις του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ-16, για τις οποίες εκκρεμούν ακόμα δικαστικές αποφάσεις, διευκρινίζει πως η ολοκλήρωση προβλέπεται ότι θα έχει επιτευχθεί εντός του 2022.

«Σήμερα η κτηματογράφηση έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί κτηματολόγιο για το 29,2% των δικαιωμάτων της χώρας, ενώ αυτή την περίοδο εξελίσσονται έργα κτηματογράφησης για το 60,8% των δικαιωμάτων της χώρας», λέει και ενημερώνει πως οι περιοχές στις οποίες αναμένεται να ξεκινήσει η προανάρτηση της κτηματογράφησης εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 είναι οι δήμοι Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λειβαδιάς.

170.000 ακίνητα είναι «άγνωστου ιδιοκτήτη»

Τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» στις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και λειτουργεί κτηματολόγιο αναφέρει πως ανέρχονται σε 170.000 και ότι θα αρχίσουν να περιέρχονται σταδιακά στο Δημόσιο, όταν συντελείται η οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών της κτηματογράφησης σε κάθε περιοχή.

«Τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη στις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και λειτουργεί κτηματολόγιο ανέρχονται σε 170.000. Αυτά τα ακίνητα περιέρχονται σταδιακά στο Δημόσιο όταν συντελείται η οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών της κτηματογράφησης σε κάθε περιοχή, η οποία είναι κατά κανόνα: 14 χρόνια για τις περιοχές της πρώτης γενιάς κτηματογραφήσεων (κτηματογραφήσεις που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 90) και 7 χρόνια για τις περιοχές που κτηματογραφήθηκαν από το 2008 και μετά από την ημερομηνία των πρώτων εγγραφών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με την ένταξη των 400 υποθηκοφυλακείων της χώρας στην περιφερειακή δομή του Ελληνικού Κτηματολογίου σημειώνει πως προβλέπεται να γίνει έως τον Ιανουάριο του 2020, ενώ διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν δυσκολίες στη μίσθωση των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία κτηματογράφησης για τη συλλογή δηλώσεων των κτηματογραφήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.