ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεχάστε τις συντάξεις: Έρχονται οι προσωπικές… συντάξεις

Ξεχάστε τις συντάξεις: Έρχονται οι προσωπικές… συντάξεις

Έρχονται σκοτεινά χρόνια για όποιον άνθρωπο καταφέρει να γεράσει καθώς η ΕΕ ζητάει από τους απανταχού της Ευρώπης συνταξιούχους, να συμπληρώσουν «κουρεμένες» συντάξεις τους με… «προσωπικές συντάξεις»!

Οι συνταξιούχοι ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, έχουν δει τις συντάξεις τους να περικόπτονται

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου, η νέα κοινοτική νομοθεσία που απεργάζονται οι θεσμοί της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κομισιόν, Ευρωκοινοβούλιο), φέρει τον… εύηχο τίτλο «Πανευρωπαϊκό Προσωπικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν (PEPP)» και στοχεύει, στην παρότρυνση των συνταξιούχων να κάνουν «προσωπικές συντάξεις», δηλαδή στην ενίσχυση της δημιουργίας εθελοντικών και ατομικά χρηματοδοτούμενων συντάξεων όπως αναφέρει η Zougla.gr

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει οι συνταξιούχοι να βάζουν λεφτά στην άκρη! Λεφτά που δεν έχουν και δεν περισσεύουν.

Το ενημερωτικό έγγραφο της Ευρωβουλής, ωστόσο, διαπιστώνει ότι «ο πληθυσμός της Ευρώπης γερνά, λόγω του ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και έχουν λιγότερα παιδιά, πιέζοντας τα συνταξιοδοτικά συστήματα και οδηγώντας σε μεταρρυθμίσεις για να καταστήσουν τις δημόσιες συντάξεις πιο βιώσιμες – και συχνά λιγότερο γενναιόδωρες – στο μέλλον».

Υπενθυμίζει δε ότι, από το 2012 η Κομισιόν εξέδωσε την λεγόμενη «Λευκή Βίβλο» για τη στήριξη των συνταξιοδοτικών εισοδημάτων, προτείνοντας το πλαίσιο για ένα πανευρωπαϊκό προσωπικό συνταξιοδοτικό προϊόν (PEPP), που στόχο έχει την ενθάρρυνση της ανάπτυξης προσωπικών συντάξεων (δηλαδή εθελοντικών και ατομικά χρηματοδοτούμενων συντάξεων) στην Ευρώπη, στη στήριξη των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων και στην ενίσχυση της ενιαίας αγοράς κεφαλαίων, διαθέσιμων για επένδυση.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η πρόταση θεωρείται ως ευπρόσδεκτη επιπλέον επιλογή για τη στήριξη των αποταμιεύσεων και των επενδύσεων στη συνταξιοδότηση.

Ήδη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε σε μια γενική προσέγγιση στις 19 Ιουνίου 2018 και η επιτροπή ECON του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε την έκθεσή της και την εντολή διαπραγμάτευσης στις 3 Σεπτεμβρίου 2018. Πλέον έχουν αρχίσει οι διάλογοι μεταξύ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κομισιόν και Ευρωκοινοβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι όλα αυτά, λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2019, όπου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, κάνουν το παν να προσελκύσουν τους Ευρωπαίους πολίτες και δη τους συνταξιούχους, να ψηφίσουν μαζικά, προβάλλοντας το «τι έχει κάνει η ΕΕ γι’ αυτούς»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.