Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και όχι την Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα (βίντεο)

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και όχι την Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα (βίντεο)

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και όχι την Τρίτη όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)μ Αναστάσιο Τάγαρη.

«Αύριο (σ.σ. την Τρίτη) αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι» είπε στην ΕΡΤ1 ο κ. Τάγαρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, η πληρωμή του μερίσματος «αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου», διευκρινίζοντας πως «η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Συνέστησε, επίσης, «σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε «πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν».

Ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ακόμη ότι «όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=AmscXuun5BM

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.