Κονδύλι 55,7 εκατ. ευρώ για έργα σε υποδομές φυσικού αερίου

Κονδύλι 55,7 εκατ. ευρώ για έργα σε υποδομές φυσικού αερίου

  Το «πράσινο φως» για τις επιχορηγήσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) για τέσσερα μεγάλα επενδυτικά έργα σε υποδομές φυσικού αερίου άναψε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

  Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία, για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι, για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα και για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Αγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη.

  Η γενική γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης ζήτησε με έγγραφό της από την Τράπεζα της Ελλάδος την αποδέσμευση κονδυλίου 55.686.851,57 ευρώ, το οποίο αποτελεί το μερίδιο της κοινοτικής συμμετοχής για τα έργα αυτά που είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί με κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ είτε βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

  Για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης Αγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη, που βρίσκεται υπό κατασκευή, εγκρίθηκε ποσό κατανομής 7.349.404,04 ευρώ, ενώ ποσό 3.494.894,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας στη Ρεβυθούσα. Επίσης, εγρκίθηκε ποσό 23.449.169,67 ευρώ για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι και ποσό 21.393.383,19 ευρώ για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.