ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κέρδη τελευταίας στιγμής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη τελευταίας στιγμής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σήμερα, σε νέο υψηλό 16 μηνών έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, διασπώντας ανοδικά και τα επίπεδα των 950 μονάδων. Ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 952,30 μονάδες, στα υψηλά της ημέρας, σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 1,17%. Ενδοσυνεδριακά, ο Δείκτης υποχώρησε έως και τα επίπεδα των 930,55 μονάδων, όταν σημείωνε πτώση έως και 1,14%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αποκομιδή βραχυχρονίων κερδών. Όμως οι αγοραστές επανήλθαν προς το τέλος των συναλλαγών, οδηγώντας την αγορά σε σημαντική άνοδο.

Να σημειωθεί πως το αμέσως επόμενο υψηλότερο κλείσιμο είχε καταγραφεί στις 30 Αυγούστου 2011 στις 958,12 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,490 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,98%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,79 %.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+%5,74), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,42%) και της Τεχνολογίας (+4,09%). Αντιθέτως απώλειες παρουσίασε μόνο ο δείκτης των Ταξιδιών (-0,45%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG (+7,03%), της Κύπρου (+5,36%),της Τιτάν (+4,24%), της Jumbo (+4,10%) και της Βιοχάλκο (+3,81%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,96%), της Motor Oil (-1,42%) και της Frigoglass (-1,10%).

Ανοδικά κινήθηκαν 127 μετοχές, 34 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Προοδευτική +29,29%, Fieratex +28,32%, Λεβετνέρης (π) +24,30% και Μοχλός +21,99%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βαρβαρέσος -17,13%, HOL -13,71%, Μοτοδυναμική -10,00% και Καραμολέγκος -9,88%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.