ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προς παράταση έως 15 Ιανουαρίου η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού POS – Όσα πρέπει να γνωρίζεται

Προς παράταση έως 15 Ιανουαρίου η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού POS – Όσα πρέπει να γνωρίζεται

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS).

Η προθεσμία έληξε την Τετάρτη, αλλά είχε ζητηθεί επιπλέον χρόνος από πολλούς φορείς.

Μετά την εκπνοή της νέας προθεσμίας, η ΑΑΔΕ θα αρχίσει διασταυρώσεις μεταξύ της λίστας των υπόχρεων και όσων δήλωσαν εμπρόθεσμα τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο πρέπει να οδεύουν όλα τα έσοδα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση λογαριασμού. Το ίδιο πρόστιμο επιφέρει και η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού, καθώς νοείται ως μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.