F.Doll: «Νέο πακέτο διάσωσης πριν τις γερμανικές εκλογές!»

F.Doll: «Νέο πακέτο διάσωσης πριν τις γερμανικές εκλογές!»

  Ο μεγαλύτερος φόβος της Angela Merkel, δηλ. η ανάγκη νέων παρεμβάσεων για τη διάσωση του ευρώ, φαίνεται πια, σύμφωνα με τον Frank Doll, αρθρογράφο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Wirtschaftswoche, αδύνατο να μην πραγματωθεί.

  Κατά το δημοσίευμα, τα σχέδια της Γερμανίδας Καγκελαρίου ήταν εντελώς διαφορετικά. Δεν υπάρχει τίποτε που να φοβάται περισσότερο από νέες κινήσεις διάσωσης της ευρωζώνης πριν από την διεξαγωγή των εκλογών για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο τον επόμενο Σεπτέμβριο. Όμως αυτές φαντάζει πλέον πολύ δύσκολο να αποφευχθούν, μιας και η κρίση στην Ελλάδα και στην Ισπανία αρχίζει να ξαναβράζει.

  Αιτία της μεγάλης ανησυχίας για την κατάσταση στην Ελλάδα είναι το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας. Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Τετάρτης, που εμφάνισε τις πολύ αυξημένες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών κατά το περασμένο έτος, προδίδει ότι τα χρήματα, τα οποία εκταμιεύθηκαν μέσω της απόφασης του Eurogroup προς όφελος του τραπεζικού μας συστήματος, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ζημίες, μεταξύ άλλων από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Λίγες ημέρες λοιπόν, μετά την «διάσωση» ανακαλύπτεται ότι η παρέμβαση ήταν ανεπαρκής, αφού θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ ακόμα για την στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

  Παρόμοια είναι και τα προβλήματα της Ισπανίας. Η πορεία της μετοχής της Bankia, η δημιουργία της οποίας στόχο είχε δήθεν την αποτροπή της ανάγκης της ισπανικής κυβέρνησης να προσφύγει σε ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, αρκεί από μόνη της για να καταδείξει ότι μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη βρίσκεται προ των πυλών. Από τα 3,75 € που κόστιζε η μετοχή μετά την μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που συνόδευσε την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, διαπραγματεύεται πλέον στα 40 λεπτά. Απώλεια της τάξης του 90%. 350.000 επενδυτές έχασαν τα λεφτά τους και χιλιάδες Ισπανοί αποταμιευτές σχεδιάζουν αγωγές κατά της κυβέρνησης της χώρας τους.

  Αυτό το εκρηκτικό σκηνικό σε Ισπανία και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Frank Doll, προεξοφλεί την αποτυχία επίτευξης των στόχων για το έλλειμμα του 2013. Η γερμανική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη περιμένει με κομμένη την ανάσα να δει την επίδραση της εξάπλωσης της τραπεζικής κρίσης στην Ισπανία, αλλά και ενός νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές. Η πραγματοποίηση των χειρότερων ονείρων της Καγκελαρίου, Angela Merkel, μοιάζει πλέον για την Wirtschaftswoche ως δεδομένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.