ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Σόιμπλε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Γ.Σόιμπλε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο»

  Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από συμμετέχοντες στο συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών που οργάνωσε η εφημερίδα «Die Welt» με τη συμμετοχή και του Έλληνα Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την Ελλάδα.

  «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» είπε συγκεκριμένα, παραπέμποντας στη μείωση του εργατικού κόστους αλλά και στα σαφή, όπως κρίνει, σημάδια ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα σημειώνουν πρόοδο.

  Συνολικά ο Schäuble διακρίνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου από την έναρξη της κρίσης χρέους. Κατά την άποψή του, η Ευρώπη γενικότερα χρειάζεται περισσότερη ανταγωνιστικότητα, κάτι που απαιτεί την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων αλλά και την παράλειψη παρελθόντων λαθών.

  Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέραν από την ακολουθούμενη πολιτική. Αυτό συνεπάγεται ότι πολλές φορές θα πρέπει να προτιμώνται λύσεις που είναι «second best», δηλ. συμβιβαστικές, αν και όχι οι καλύτερες δυνατές.

  Ο Wolfgang Schäuble επανέλαβε τέλος στους συμμετέχοντες στο συνέδριο τη γνωστή του θέση σχετικά με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαίου Επίτροπου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, όπως και για την εντονότερη ανάμειξη του Ευρωκοινοβουλίου στη νομοθετική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.