ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

16 Ιανουαρίου η συνεδρίαση του ΔΝΤ για τη νέα δόση

16 Ιανουαρίου η συνεδρίαση του ΔΝΤ για τη νέα δόση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσδιορίζει για την πεπόμενη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, την προγραμματισμένη συνεδρίαση του μηνός με θέμα την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει στις 16/1, σύμφωνα με το Bankingnews. Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα αξιολογηθεί η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ πρόκειται να αποφασισθεί και η εκταμίευση των 1,3 δισ. ευρώ που αποτελεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ αποτελεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην συνολική δόση των 9,2 δισ. ευρώ. Για τη συγκεκριμένη δόση, το πράσινο φως αναμένεται να δοθεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου.

Η 16η Ιανουαρίου φέρεται λοιπόν πως θα είναι η ημερομηνία που θα συνεδριάσει το ΔΣ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, για την αναθεώρηση του προγράμματος της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται πως για να λάβει η Ελλάδα την πρώτη δόση των 9,2 δισ. ευρώ (από τα συνολικά 18,2 δισ. ευρώ που πρέπει να έχουν εκταμιευθεί έως τα τέλη Μαρτίου), θα πρέπει να έχει προχωρήσει στις προαπαιτούμενες δράσεις. Δηλαδή, θα πρέπει να έχει ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, να προχωρήσει στην τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και να αναπροσαρμόσει τις τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.  οποίος κατέληξε στην διαίρεση της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.