ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Τσαρλς Νταλάρα λέει ότι θα βγούμε πολύ πιο σύντομα στις αγορές

Ο Τσαρλς Νταλάρα λέει ότι θα βγούμε πολύ πιο σύντομα στις αγορές

Νωρίτερα από ό,τι αναμένουν πολλοί παρατηρητές επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, προβλέπει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, θέτοντας, ωστόσο γι αυτό, ως προϋποθέσεις την «περαιτέρω ισχυροποίηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και την εκδήλωση της απαραίτητης αλληλεγγύης εκ μέρους της ευρωζώνης και του ΔΝΤ».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Νταλάρα διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα εντός του 2013 και μάλιστα «όχι μόνον για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, αλλά και για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία». Για τον λόγο αυτόν πρέπει, όπως λέει, να επιτευχθεί άμεσα πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις. Για δε τη φορολογική μεταρρύθμιση, σημειώνει ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση επενδύσεων», όπως και «η πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών δεσμεύσεων».

Ο γενικός διευθυντής του IIF, του οποίου η θητεία λήγει την 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από παραμονή 20 χρόνων στο τιμόνι του οργανισμού, σημειώνει ακόμη πως αξιολογεί ως «μέγα λάθος» την απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί τον Οκτώβριο του 2010 στη Ντοβίλ για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική διάσωση, γεγονός που «οδήγησε σε τεράστιες πιέσεις τις αγορές κρατικού χρέους».

Τέλος, ο κ. Νταλάρα δηλώνει πως διαπιστώνει «αλλαγή κουλτούρας των Ελλήνων πολιτικών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.