ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για δημοσιονομικά θέματα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για δημοσιονομικά θέματα

  Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για δημοσιονομικά θέματα που συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

  Κατά την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές ρυθμίσεις οι οποίες έχει αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί ότι είναι αναγκαίες για την συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του Μηχανισμού Στήριξης και την εκταμίευση της δόσης».

  Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι ρυθμίσεις αυτές, αποτελούν ένα συγκροτημένο και συνεκτικό πλέγμα δημοσιονομικών κανόνων και πρακτικών που θα συμβάλλει στο νοικοκύρεμα του κράτους και των οικονομικών του.

  Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην επαναγορά του χρέους, λέγοντας πως πρόκειται για μία εξαιρετικά επιτυχής συναλλαγή για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, η οποία χαιρετίστηκε ως τέτοια από το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ όσο και από υπερεθνικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (IIF) και τη Χρηματοοικονομική Κοινότητα.

  Η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έγινε χωρίς τους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, που αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την διαδικασία του κατεπείγοντως.

  Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι επίσης διαφώνησαν, παρέμειναν ώστε να μην ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς αντιρρήσεις και να μην εισαχθεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα χωρίς συζήτηση, ώστε, όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς «να μην μπορεί να εφαρμοστεί έτσι το άρθρο 108 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει ότι νομοσχέδια που γίνονται ομόφωνα δεκτά ψηφίζονται από τη Βουλή χωρίς συζήτηση».

  Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξηγώντας την ανάγκη να ψηφιστεί ως κατεπείγον το νομοσχέδιο, είπε ότι περιλαμβάνει εξαιρετικά σημαντικά και επείγοντα ζητήματα τα οποία προκύπτουν ως υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς, ενώ η ψήφισή του αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση.

   Ο Πάρης Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι αποδεκτό ως κατεπείγον το νομοσχέδιο, τόνισε πως αποτελεί βασική προϋπόθεση η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια αν φτάσει κάπου.

  Η Ασημίνα Ξυροτύρη εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ δήλωσε χαρακτηριστικά «κακώς έρχονται όλα μαζί τελευταία στιγμή. Τελευταία φορά θα συμφωνήσουμε με πόνο καρδιάς να υπάρξει αυτή η διαδικασία αυτή τη στιγμή γιατί θα πρέπει η χώρα να εγκρίνει τους νόμους και να προχωρήσει η σταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας».

  Πριν αποχωρήσει η αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «διαδικασία – μνημείο εκτροπής, αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων και κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» και για «μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική χούντα».

  Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε την διαδικασία του κατεπείγοντος σαν «πράξη πραξικοπηματική που καταλύει το πολίτευμα».

  Ο Γιώργος Γερμενής της Χρυσής Αυγής είπε πως για να πάρουν τη δόση οι κυβερνώντες θέλουν κάθε φορά να δηλώνουν υποταγή.

  Για «άλλο έναν εκβιασμό της κυβέρνησης για τη δόση» έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) ο οποίος ζήτησε «να τελειώνει το παραμύθι της σωτηρίας του λαού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.