«Κόκκινα δάνεια»: Κρίσιμη σύσκεψη με τραπεζίτες στο Μαξίμου

«Κόκκινα δάνεια»: Κρίσιμη σύσκεψη με τραπεζίτες στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε νέα σύσκεψη των τραπεζίτων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες και τα κριτήρια ένταξης στο νέο μηχανισμό, υπό τους κ.Φλαμπουράρη και Λιάκο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μέρος στη σύσκεψη, η οποία προς το παρόν εξελίσσεται χωρίς εκείνον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης στους βουλευτές μέλη της ΕΠΕΚΕ χρηματοπιστωτικου του κόμματος.

Φαίνεται να οριστικοποιειται το ανώτατο όριο προστασίας της α’ κατοικίας στα 250.000 ευρώ (εμπορική αξία) για τους τρίτεκνους (με αρχικό ίσως τις 150.000 ευρώ).

Διαμορφώνεται και η έννοια του μέγιστου υπολοίπου οφειλής προς τα τραπεζικά ιδρύματα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ύψος 150.000 ευρώ (το οποίο αφορά καθαρή οφειλη) θα είναι το όριο του οποίου δεν μπορεί κάποιος να υπερβεί και να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.