ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Επίδομα ενοικίου: Ανοίγει η πλατφόρμα – Από 70 έως 210 ευρώ το μήνα (φώτο)

Επίδομα ενοικίου: Ανοίγει η πλατφόρμα – Από 70 έως 210 ευρώ το μήνα (φώτο)

Η στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης απασχόλησε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι στις αρχές Απριλίου να καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2019 τα ποσά στους δικαιούχους.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα του επιδόματος ενοικίου:

Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.

Στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

Δείτε σε πίνακες όλα τα στοιχεία για το επίδομα ενοικίου

Πίνακας 1: Συνοπτικά Στοιχεία

Πίνακας 2 : Στοιχεία επιλεξιμότητας για λήψη επιδόματος / ποσό επιδόματος

Πίνακας 3: Σύνθεση Νοικοκυριών

Πίνακας 4: Άτομα ανά ηλικιακή ομάδα

Πίνακας 5: Στοιχεία Δικαιούχων νοικοκυριών & ατόμων ανά εισοδηματική κλίμακα

Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε τοποθέτηση από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης στην κατεύθυνση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στεγαστική πολιτική που θα ακολουθεί ώστε να γίνει προσιτή η κατοικία.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής επιτροπής από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας την οποία θα συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία που εμπλέκονται ώστε να κατατεθεί προς συζήτηση μια συνολικη πρόταση για την προσφορά στέγης που θα απαντά και στις σύγχρονες προκλήσεις.

Αναφορικά με τις προκλήσεις, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των μακροχρόνιων μισθώσεων -το γνωστό airbnb- το οποίο πέραν των θετικών επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία, έχει δημιουργήσει ένα ζήτημα που αφορά στην προσφορά κατοικιών αλλά και στην εκτόξευση των τιμών των ενοικίων.

Η συγκεκριμένη επιτροπή των τριών υπουργείων θα μελετήσει αναλυτικά το ζήτημα και θα προτείνει δράσεις εξισορόπησης των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.