ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΥΠΟΙΚ: Υποχρεώνει τις τράπεζες να «φακελώνουν» αυτούς που διατηρούν θυρίδες

ΥΠΟΙΚ: Υποχρεώνει τις τράπεζες να «φακελώνουν» αυτούς που διατηρούν θυρίδες

Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, το υπουργείο ζητά από τις τράπεζες να γνωστοποιούν στην Εφορία στοιχεία για τις τραπεζικές θυρίδες των πελατών τους.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση έρχεται να προσθέσει την κατηγορία «τραπεζικές θυρίδες» στον κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, τα οποία καταγράφονται στο Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.) και τα διαβιβάζει ηλεκτρονικά προς έλεγχο στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, το Σ.Δ.Ο.Ε., την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Με την επέκταση της δυνατότητας πρόσβασης του Σ.Μ.Τ.Λ. και Λ.Π. και στις τραπεζικές θυρίδες, όπως ισχύει και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα δάνεια των φορολογουμένων, οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να ελέγχουν ακόμη πιο αποτελεσματικά φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα. Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία και χρηματικά ποσά σε μετρητά που κατέχουν αλλά αποκρύπτουν οι ελεγχόμενοι και θα μπορούν πιο εύκολα να προσδιορίζουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να επιβάλλουν πρόστιμα αλλά και να τεκμηριώνουν τη διάπραξη ποινικά κολάσιμων αδικημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον η απόφαση προβλέπει ότι αν τα τραπεζικά ιδρύματα δεν ενημερώνουν ηλεκτρονικά το Μητρώο, τότε θα τους αποστέλλεται με αλληλογραφία το αίτημα παροχής στοιχείων και θα πρέπει να απαντούν άμεσα σε αυτό, εντός διορίας λίγων ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.