Μπαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας μετά την επιστολή της ντροπής στο «My Market»: «Βλακεία και αναλγησία» λέει η κυβέρνηση

Μπαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας μετά την επιστολή της ντροπής στο «My Market»: «Βλακεία και αναλγησία» λέει η κυβέρνηση

Για απίστευτη βλακεία και κοινωνική αναλγησία μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σε ότι αφορά το περίφημο έγγραφο διευθύντριας των My Market και προανήγγειλε έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

«Μας χαροποιεί η αντίδραση του κόσμου και τα κοινωνικά αντανακλαστικά που ενεργοποίησαν την απάντηση της επιχείρησης, η οποία είπε ότι δεν αποτελεί πολιτική της επιχείρησης» σημείωσε ο Ανδρ. Νεφελούδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε ότι υο υπουργείο παρακολουθεί, ελέγχει και προστατεύει την αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας.

Δεν είναι έτσι όμως: Υπάρχουν πολλά λεγόμενα υψηλόμισθα διευθυντικά στελέχη που έχουν την τάση να βλέπουν τους εργαζόμενους σαν… μύγες και ότι αυτοί οι ίδιοι είναι παιδιά ανώτερου θεού για κάποιο λόγο που ανάγεται στην σφαίρα της φαντασίας. Αυτή η επιστολή ήταν προιόν αλαζονείας και απλώς έτυχε να αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ώρα να πέσει «τσεκούρι» σε τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν είχαν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα, καθώς είχε ελεγχθεί από το ΣΕΠΕ για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τον κατώτατο.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας θα συνεννοηθεί με την Επιθεώρηση Εργασίας για πιο συστηματικές παρεμβάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο περιστατικό είχε στοιχεία μπούλινγκ.

«Θα το παρακολουθούμε συστηματικά, οι εργαζόμενοι να είναι ήσυχοι καθώς είμαστε στην πρώτη γραμμή της προστασίας της αξιοπρέπειας στους χώρους εργασίας» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στέλεχος της εταιρείας καλούσε τους εργαζομένους να… χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά, επειδή πληρώνονται έστω και με 300 ευρώ, τα οποία είναι «300% περισσότερα σε σχέση με το μηδέν».

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

Επειδή έχετε δουλειά
Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).
Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.
Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.
Επειδή πληρώνεστε για αυτό
Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.
Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.
Ευχαριστώ.»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η εταιρεία My Market επιβεβαίωσε την γνησιότητα του κειμένου, όμως επισήμανε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για πρωτοβουλία του εν λόγω στελέχους και δεν εκφράζει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.