ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eurogroup: «Πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Eurogroup: «Πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Όπως αναμενόταν, το Eurogroup αποφάσισε να «παγώσει»​ την εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα, διότι δεν έχουν υλοποιηθεί όλες οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, βασική αιτία της απόφασης αυτής αποτελεί ο νέος νόμος για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας που αναμένεται να αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, αλλά και μια σειρά μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που δεν έχουν υλοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα αναμένεται να μετατεθεί για το eurogroup του Απριλίου προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά τον επονομαζόμενο νέο νόμο Κατσέλη όσο και στις υπόλοιπες δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίστηκαν να μην πιέζονται ιδιαίτερα δεδομένου ότι η Ελλάδα διαθέτει το λεγόμενο «μαξιλάρι» των 27 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζει κάποιο άμεσο ταμειακό πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τούτοις το μήνυμα προς τις αγορές δύναται να χαρακτηριστεί και ως αρνητικό και αυτό παρά την προσπάθεια που αναμένεται να γίνει μετά το πέρας του eurogroup με θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε σήμερα και ο Γερμανικός Τύπος υπάρχει ανησυχία στους θεσμούς για την κατάσταση στη χώρα και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία βρίσκεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.