ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τρόικα ζητάει 2.000 απολύσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η Τρόικα ζητάει 2.000 απολύσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

  Τα δύο τρίτα του προσωπικού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θέλει εκτός του νέου σχήματος η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

  Οι διαπραγματεύσεις με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεχίζονται, καθώς σήμερα στην τράπεζα και τις θυγατρικές απασχολούνται 3.220 άτομα.

  Την Τρίτη, διενεργήθηκε ακόμα μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι νεότερο και κύκλοι του ΤΧΣ σημείωσαν στην εφημερίδα, ότι “συνεχίζεται η παροχή διευκρινίσεων προς την Τρόικα και λεπτομερειών, σχετικά με το μεταβατικό ίδρυμα που θα προκύψει από τη διάσπαση του Τ.Τ.”.

  Ωστόσο, η διαπραγμάτευση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το προσχέδιο του business plan “γράφεται και σβήνεται” συνεχώς, όπως σχολιάζουν καλά πληροφορημένες πηγές.

  Η πλευρά των δανειστών ζητά το “νέο Τ.Τ.” να λειτουργήσει με μόλις 1.000 άτομα προσωπικό, ενώ το ΤΧΣ επιμένει ότι η διασφάλιση εργασιακής ειρήνης είναι κομβική, προκειμένου η νέα μεταβατική τράπεζα να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες της και να μην “πληγεί” από παρατεταμένες απεργίες ή απόσυρση καταθέσεων.

  Η Τρόικα μάλιστα, φέρεται να έχει δεχθεί την αποχώρηση περί των 420 – 450 εργαζομένων από τους περίπου 600 που είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

  Αυτοί έχουν το δικαίωμα μετάθεσης σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σύμφωνα με τη διάταξη Βερελή, αλλά η Τρόικα δεν επιθυμεί να προστεθούν στον κατάλογο των δημοσίων υπαλλήλων.

  Πάντως, αυτές οι αποχωρήσεις δεν μπορούν να εκληφθούν ως εθελουσία, καθώς η Τρόικα δεν δέχεται να αποχωρήσουν με επιπλέον αποδοχές, πλην των νόμιμων, ενώ το ΤΧΣ επιμένει, ότι πρέπει να υπάρξει κάποιο κίνητρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.