ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Reuters: “Σκληρότερο του αναμενομένου το 2013 για την ελληνική οικονομία”

Reuters: “Σκληρότερο του αναμενομένου το 2013 για την ελληνική οικονομία”

  Ακόμη ένα έτος ύφεσης της ελληνικής οικονομίας προβλέπει δημοσκόπηση του πρακτορείου που έγινε με συμμετοχή 46 οικονομολόγων με τη γενική παραδοχή ότι οι πολιτικές λιτότητας που ακολουθήθηκαν οδήγησαν με πολύ βαθύτερη ύφεση του αναμενομένου.

  Παρά το γεγονός ότι μερίδα οικονομολόγων διαβλέπει καλύτερη αντιμετώπιση του δημοσίου ελλείμματος η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να διαγράφει και για το 2013 αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα κυμανθεί στο 4,3 του ΑΕΠ αντί για 3% που είχε προβλεφθεί τον Οκτώβριο.

  Για το ποσοστό των ανέργων, μερίδα οικονομολόγων διαβλέπει ότι η χρονιά θα κλείσει με άνοδο αυτού στο 26,5% του εργατικού δυναμικού.

  Πάντως, από την τωρινή δημοσκόπηση απορρέει ότι η ύφεση στην Ελλάδα αρχίζει να χαλαρώνει, έστω κι αν η ανάκαμψη απέχει σαφώς ένα δωδεκάμηνο.

  Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας όλο το 2014 πιθανώς δεν θα είναι ανώτερος του 0,2%, προβλέπουν οι 46 οικονομολόγοι στην παρούσα δημοσκόπηση του Ρόιτερς.

  Στο ίδιο αρνητικό κλίμα αναμένεται να κυμανθούν και οι οικονομίες της Ισπανίας και Πορτογαλίας όπου προβλέπεται σημαντική επιδείνωση στον τομέα της ανεργίας και συρρίκνωση του ΑΕΠ.

  Φωτεινή εξαίρεση η Ιρλανδία η οποία παρουσιάζει ήδη μικρή οικονομική ανάπτυξη η οποία αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 1,2% για ολόκληρο το 2013, ενώ η χώρα επιδιώκει να απεμπλακεί από το μνημόνιο έως το τέλος του χρόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.