“Νέα μέτρα αν δεν κάνετε αυτά που πρέπει”!

“Νέα μέτρα αν δεν κάνετε αυτά που πρέπει”!

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς το ΔΝΤ συμφώνησε να καταβάλει την επόμενη δόση του δανείου διάσωσης της χώρας. Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι «δραστικές» μεταρρυθμίσεις και εγχώρια υποστήριξη θα χρειαστούν προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές προκλήσεις της χώρας. Τόνισε επίσης ότι αναγκαία είναι και η μακροπρόθεσμη στήριξη από τους εταίρους της ευρωζώνης.

«Ενώ το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί με γνώμονα τη βαθύτερη ύφεση και την ικανότητα εφαρμογής του, η στρατηγική εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του χρέους» δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της, μετά την απόφαση του Συμβουλίου του ΔΝΤ να καταβάλει την επόμενη δόση στην Ελλάδα ύψους 3,24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε συνέντευξή της πάντως στον ΣΚΑΪ η κ. Λαγκάρντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλα μέτρα αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει στη χώρα μας. Οπως είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν θα χρειαστούν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα αν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και αν πέσουν οι τιμές.

Ωστόσο, αν δεν γίνουν οι αλλαγές, αν τα κλειστά επαγγέλματα διατηρήσουν τα προνόμια τους και τα προσκόμματα στην ανάπτυξη διατηρηθούν, τότε θα πρέπει να αντιμετωπισθούν δημοσιονομικά, δήλωσε.

Επικεντρώνοντας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό να διαπιστώσει ότι λειτουργεί το φορολογικό σύστημα, ότι είναι ισχυρό για να την καταπολεμήσει και να μαζέψει έσοδα.

Αναφερόμενη στη «λίστα Λαγκαρντ», είπε ότι έδωσε τη λίστα στον ομόλογό της, τότε, υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν της ζήτησε να τον βοηθήσει με τα έσοδα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.