ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυτή είναι η ρύθμιση για την Α΄ κατοικία – Ποιοι θα μπορούν να ενταχθούν

Αυτή είναι η ρύθμιση για την Α΄ κατοικία – Ποιοι θα μπορούν να ενταχθούν

Την προστασία της πρώτης κατοικίας ακόμη και για τα επιχειρηματικά δάνεια προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία, στη ρύθμιση προστασίας εντάσσονται πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας μέχρι 175.000 ευρώ, όταν συνδέονται με επιχειρηματικά δάνεια και πρώτες κατοικίες αξίας μέχρι 250.000 ευρώ για τα κανονικά στεγαστικά δάνεια.

Επίσης, προβλέπεται και μηχανισμός επιδότησης δόσης που θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει.

Από το κείμενο του νομοσχεδίου προκύπτει ότι:

-Το περιουσιακό κριτήριο παραμένει στο ύψος τις ελληνικής πρότασης δηλ. τα 250.000 ευρώ για τα αμιγώς στεγαστικά δάνεια.

-Τα εισοδηματικά κριτήρια ξεκινούν από τα 12.500 για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό αυξάνονται κατά 8500 για την σύζυγο και κατά 5000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί φτάνοντας κατ ανώτερο τα 36.000 ευρώ.

-Μεγάλη μείωση υπέστη το ανώτατο όριο καταθέσεων που από τις 65.000 της ελληνικής πρότασης περιορίστηκε στις 15.000 ευρώ.

-Τέλος το ύψος της προστασίας της δευτερεύουσας ακίνητης περιουσίας περιορίστηκε από τα 250.000 της αρχικής πρότασης στα 80.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάθεση της ρύθμισης έρχεται μία ημέρα μετά την άκαρπη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking group που δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.