ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στα δύο «χωρίζεται » η ΔΕΗ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί

Στα δύο «χωρίζεται » η ΔΕΗ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί

Στα δύο «σπάει» η ΔΕΗ, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, το ένα τμήμα θα δοθεί προς ιδιωτικοποίηση, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή. Το παραπάνω σενάριο φαίνεται να είναι το επικρατέστερο σενάριο από όσα εξετάζει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης.

Στο προς ιδιωτικοποίηση κομμάτι, θα περάσει το 20% – 30% των ορυχείων, των μονάδων και των υπηρεσιών της σημερινής επιχείρησης, καθώς και τμήμα του προσωπικού των 19.000 εργαζομένων, ώστε εν συνεχεία να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Συνεπώς, ο αγοραστής της «μικρής ΔΕΗ» θα έχει στα χέρια του το ίδιο φθηνό μείγμα καυσίμων ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τη δημόσια Επιχείρηση. Έτσι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», στη δεύτερη φάση, και αφού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το υπόλοιπο της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, εξετάζεται η πώληση σε στρατηγικό επενδυτή πακέτου 17% των μετοχών της ΔΕΗ μαζί με το μάνατζμεντ. Σε αυτήν την περίπτωση το Δημόσιο θα μειώσει το ποσοστό του από το 51% που κατέχει σήμερα στο 34% διατηρώντας την καταστατική μειοψηφία, ώστε να μπορεί να έχει λόγο σε κρίσιμες αποφάσεις.

Ας σημειωθεί, ότι το τελικό μοντέλο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πρόκειται να έχει οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί στην τρόικα ως το τέλος Ιανουαρίου, καθώς έχει ήδη παρέλθει η προθεσμία του Δεκεμβρίου του 2012 που είχε τεθεί από το Μνημόνιο για την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.