Κτηματολόγιο: Την Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση για την Αθήνα – Μόνο ηλεκτρονικά

Κτηματολόγιο: Την Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση για την Αθήνα – Μόνο ηλεκτρονικά

«Οσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις για το κτηματολόγιο το 2008 πρέπει να μπουν στο Taxisnet για να εντοπίσουν το ακίνητό τους, να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης» τόνισε συγκεκριμένα η διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης Κτηματογράφησης, Ελεονώρα Ανδρεαδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Η κ. Ανδρεαδάκη τόνισε πως υπάρχει χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να γίνει αυτό. Όπως είπε «βρισκόμαστε σε πλήρη εξέλιξη της κτηματογράφησης, ο καθένας από εμάς που έχει ένα ακίνητο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου και μέσω της μηχανής αναζήτησης να βρει σε ποιο στάδιο της κτηματογράφησης βρίσκεται η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό του».

«Όλοι θα πρέπει να το ελέγξουν. Είμαστε σε πλήρη εξέλιξη δεδομένου ότι υποβάλλονται δηλώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, επομένως θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τα δικαιολογητικά μας για να υποβάλουμε τη δήλωσή μας. Πρέπει να βρούμε το συμβόλαιο του ακινήτου, το πιστοποιητικό μεταγραφής και να εντοπίσουμε το ακίνητο».

Ηλεκτρονικά η διαδικασία

Ολη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet και θα διαρκέσει δύο μήνες.

Ηδη ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα πρώτα e-mails και sms σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα όρια του Δήμου Αθηναίων, που ειδοποιούν για την έναρξη της διαδικασίας προανάρτησης από την επόμενη εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-0 10.10.10 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr, ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου).

Η προανάρτηση στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου

Στόχος της διαδικασίας της προανάρτησης, που θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουνίου και δοκιμάζεται για πρώτη φορά, είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία για τυχόν προφανή λάθη (λ.χ. ορθογραφικά) ή απλές αλλαγές (λ.χ. σε μια διεύθυνση, ένα e-mail, ένα τηλέφωνο), καθώς η βάση δεδομένων είναι ενήμερη για τις ιδιοκτησιακές αλλαγές από το 2008 έως σήμερα.

Προαιρετική συμμετοχή

Η συμμετοχή στη διαδικασία της προανάρτησης δεν είναι υποχρεωτική. Να σημειωθεί ότι στη φάση της προανάρτησης οι πολίτες διορθώνουν μόνο τα δικά τους στοιχεία. Δεν μπορούν να δουν τυχόν «επικαλύψεις» (διεκδικήσεις άλλων), ούτε να υποβάλουν ενστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικαίωμα αυτό θα έχουν μόνο κατά τη διαδικασία της ανάρτησης, η οποία θα ξεκινήσει τέσσερις μήνες μετά το τέλος της προανάρτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.