ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άνοδος στο φετινό πασχαλινό τραπέζι- Στα 93 ευρώ το κόστος (πίνακας)

Άνοδος στο φετινό πασχαλινό τραπέζι- Στα 93 ευρώ το κόστος (πίνακας)

Μικρή άνοδο παρουσιάζει το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αφού θα αγγίξει φέτος τα 93 ευρώ.

Όπως αναφέρουν στοιχεία της ΕΣΕΕ, το πασχαλινό τραπέζι αγγίζει φέτος τα 93 ευρώ, ενώ το 2018 το κόστος ήταν στα 92,7 ευρώ.

Το κόστος δεν αυξήθηκε εξαιτίας των φθηνότερων τιμών στα κρέατα, ενώ πιο ακριβά είναι τα οπωροκηπευτικά εξαιτίας της κακοκαιρίας που χτύπησε αρκετές περιοχές.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην Βαρβάκειο, υποχώρησαν οι τιμές τους αρνιού και του κατσικιού (-3,2% και -6,0%), ενώ απορροφήθηκε η αύξηση της τιμής του κοτόπουλου (+9,0%). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική υποχώρηση της τιμής των κρεατικών κατά 2,7%.

Τα οπωροκηπευτικά, από την άλλη πλευρά, αυξήθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Αυτό είχε ως συνέπεια, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, τη μειωμένη/ανεπαρκής παραγωγή να αδυνατεί να καλύψει τη συνήθη για τη διανύουσα εορταστική περίοδο αυξημένη ζήτηση.

Ενδεικτικά, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κόστους παρατηρήθηκε στο λάχανο (+134,4%), στα ξερά κρεμμύδια (+93,3%) και στην πατάτα (+53,7%), ενώ τα φρούτα (μήλα και πορτοκάλια) κατέγραψαν μηδενικές ή οριακά χαμηλότερες μεταβολές.

Σχετικά με τα προϊόντα σουπερμάρκετ του πασχαλινό τραπέζι, η μεσοσταθμική αύξηση οριοθετείται σε επίπεδα χαμηλότερα του 1,0% (+0,9%), με τις καταγραφείσες τάσεις να είναι μεικτές, χωρίς να υπάρχουν μεταβολές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.