Πάσχα 2019: Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά- Στους 440 οι αγορανομικοί έλεγχοι

Πάσχα 2019: Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά- Στους 440 οι αγορανομικοί έλεγχοι

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται για την ποιότητα των πασχαλινών προϊόντων αλλά και την ακρίβεια του βάρους για να διαπιστώσουν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εξαπάτησης.

Πάνω από 440 αγορανομικοί έλεγχοι έχουν γίνει κυρίως στη Βαρβάκειο Αγορά από τις 15 Απριλίου έως τις 22 Απριλίου, από ελεγκτές της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει του Πάσχα.

Διαπιστώθηκαν δέκα αγορανομικές παραβάσεις και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ έγιναν και έξι δειγματοληψίες.

Στην είσοδο της αγοράς, το κλιμάκιο της Περιφέρειας τοποθέτησε μία ζυγαριά, προκειμένου οι καταναλωτές να διαπιστώνουν την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν, εντοπίζοντας τυχόν προσπάθειες εξαπάτησής τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπρανίδου, ενημέρωσε ότι οι έλεγχοι είναι τακτικοί και εντατικοί, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία αλλά και για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας. Κάλεσε τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.