Πειραιάς: «Ημέρες Θάλασσας 2019» – Μεγάλη εκδήλωση για την ναυπηγική βιομηχανία

Πειραιάς: «Ημέρες Θάλασσας 2019» – Μεγάλη εκδήλωση για την ναυπηγική βιομηχανία

Με μια μεγάλη συγκέντρωση της επιχειρηματικής κοινότητας της Αττικής και του Πειραιά και με την συμμετοχή εκπροσώπων της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας ο ΣΒΑΠ οργάνωσε στο πλοίο «ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ ΙV» συζήτηση, αντικείμενο της οποίας ήταν η σημασία της αναγέννησης και αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Και ήταν όλοι εκεί!

Μιλώντας στην εκδήλωση που είχε αναλάβει να διοργανώσει η Level Communications, ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Στην προσπάθειά μας για αναστροφή του κλίματος της οικονομίας οφείλουμε να θωρακίσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να αναβαθμίσουμε άμεσα την ανταγωνιστικότητα κλάδων που η ελληνική βιομηχανία έχει γράψει ιστορία και έχει ισχυρό παρελθόν αναφοράς».

(Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος του ΣΒΑΠ )

Ας το τολμήσουμε, είπε ο κ. Μαθιός, με πρώτο σκαλοπάτι την αναγέννηση της ανταγωνιστικότητας στην ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας και πρόσθεσε: «Με δεδομένη την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου, τα ναυπηγεία της Ελλάδας θα μπορούσαν να προσανατολιστούν προς εργασίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως οι κατασκευές ειδικών κατηγοριών πλοίων και σκαφών, οι σύνθετες εργασίες επισκευής πλοίων της εμπορικής ναυτιλίας, ο εξοπλισμός επιβατηγών και κρουαζιερόπλοιων και οι κατασκευές και επισκευές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων. Επίσης ας μην ξεχνάμε και τις σημαντικές διαστάσεις του ρόλου της ναυπηγικής βιομηχανίας για τη χώρα που σχετίζονται με την διάχυση της τεχνολογίας, με τις επιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, αλλά και με την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών και την άμυνα.

Και αυτά όλα σημαίνουν συμβολή στην αύξηση της ευημερίας και στην ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας. Ας σημειώσουμε εδώ πως τα ναυπηγεία και οι άλλες ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες, όσο και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που τα τροφοδοτούν, βρίσκονται στην πλειονότητά τους συγκεντρωμένες σε πολύ συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Στον Πειραιά- Σχιστό –Πέραμα – Σαλαμίνα – Ελευσίνα και ευρύτερα στην Χαλκίδα και Σύρο. Και αυτό συνεπάγεται ότι οι δραστηριότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας έχουν ιδιαίτερη σημασία για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στις περιοχές αυτές. Επιπλέον, η ναυπηγική βιομηχανία έχει ιδιαίτερη σημασία από πλευράς εθνικής άμυνας, στο σκέλος της εξασφάλισης της δυνατότητας κατασκευής και συντήρησης πλοίων και υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ καλύπτει και τις ανάγκες συντήρησης των πλοίων της εγχώριας ακτοπλοΐας, λειτουργίας ιδιαίτερα σημαντικής για την ασφάλεια των μεταφορών σε μία νησιωτική χώρα όπως η Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, βουλευτές, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας.​

(Φωτό επάνω): Ο Σ.Πιτσιόρλας αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Δ.Μαθιός. Ο Στέργιος Πιτσιόρλας είχε μια καλή και ουσιαστική ομιλία, πέρα από πολιτικαντισμούς και εξωραϊσμούς της πραγματικότητας.

(Φωτό επάνω): Ο Δ.Μαθιός, η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κ.Παπακώστα και ο Ν.Καραγεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ο Γιάννης Μώραλης (φωτό επάνω), δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο. Τόνισε στην ομιλία του ότι ο δήμος δεν είναι μόνο για παιδικές χαρές και σκουπίδια. Είναι συνυπεύθυνος και για την οικονομική ανάπτυξη στη πόλη.

(Φωτό επάνω): Ο διευθύνων Σύμβουλος της ”THEODOROPOULOS GROUP”, Ιωάννης Θεοδωρόπουλος

O Tάσος Γκουριώτης διευθυντής το DNM Group και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, με τον δήμαρχο Πειραιά και εκ νέου υποψήφιο για την ηγεσία του δήμου, Γιάννη Μώραλη.

O Tάσος Γκουριώτης, ο Γιάννης Μώραλης, η επικεφαλής και «υπεύθυνη» της επιτυχημένης διοργάνωσης, Ειρήνη Κάτρη και o Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

(Φωτό επάνω): Η «ψυχή» της Level Communications και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Πειραιά με τον συνδυασμό ”Πειραιάς Νικητής”, Ειρήνη Κάτρη.

Σημαντική ήταν η εισήγηση του Δρ. Νικόλαου Βεντίκου (φωτό κάτω), Καθηγητή Επιμελητή Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Ναυπηγών Μηχανικών ΤΕΕ, καθώς και η ομιλία του κ. Στέφανου Χατζηνικολάου, Senior Manager και υπεύθυνο έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης στον κορυφαίο ιταλικό Νηογνώμονα RINA.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι ΟΛΠ, ECORESET, INTERAMERICAN, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, EVAL, KAMARIDΙS GLOBAL WIRE, VIRTUAL GUARD, ΜΑΘΙΟΣ Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα εξής ΜΜΕ: PRONEWS.GR, PIRAEUSPRESS.GR, PIRAEUS365.GR, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/BxO8VSeBzSq

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.