ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μειωμένη κατά 5,2% η τουριστική κίνηση

Μειωμένη κατά 5,2% η τουριστική κίνηση

  Μειωμένη κατά 5,2% ήταν η τουριστική κίνηση προς τη χώρα από το εξωτερικό το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στις αφίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων (αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό) που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, προκύπτει ότι οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (90%), παρουσίασαν μείωση που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το σύνολο των αφίξεων, ήτοι 5,2%.

  Από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκε μείωση 8,3%. Ειδικότερα, σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Πολωνία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία.

  Σε ό,τι αφορά την κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (13,1%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (12,6%) και η Γαλλία (6,6%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Αμερική, ενώ αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από χώρες της Ασίας.

  Από την ανάλυση των στοιχείων, κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι οι σημαντικές αφίξεις γίνονται αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το Αεροδρόμιο Αθηνών (15,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (13,8%) και της Ρόδου (10,7%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.