ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eurostat: Στο 152,6% το ελληνικό δημόσιο χρέος

Eurostat: Στο 152,6% το ελληνικό δημόσιο χρέος

  Αύξηση της τάξεως των 3,4 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ εμφάνισε το δημόσιο χρέος της χώρας το τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το δεύτερο, σύμφωνα με τη Eurostat.

  Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κοινοτική στατιστική υπηρεσία προκύπτει ότι στο τέλος του τρίτου τριμήνου το ελληνικό δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 301,2 δισ. ευρώ ή στο 152,6% του ΑΕΠ. Το δεύτερο τρίμηνο είχε διαμορφωθεί στα 300,7 δισ. ευρώ ή στο 149,2% του ΑΕΠ.

  Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, το χρέος μειώθηκε κατά 11,1 ποσοστιαίες μονάδες λόγω του «κουρέματος» των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα.

  Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρωζώνη αλλά και στο σύνολο της Ε.Ε. σε δημόσιο χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ. Ακολουθούν η Ιταλία με 127,3%, η Πορτογαλία με 120,3% και η Ιρλανδία με 117,0%. Οι χώρες της Ευρωζώνης με το χαμηλότερο χρέος είναι η Εσθονία με 9,6% του ΑΕΠ και το Λουξεμβούργο με 20,9%.

  Το συνολικό δημόσιο χρέος των χωρών της Ευρωζώνης ανήλθε το τρίτο τρίμηνο σε 8.524 δισ. ευρώ ή 90% του ΑΕΠ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011 ήταν 8.508 δισ. ευρώ ή 89,9% του ΑΕΠ. Στο σύνολο της Ε.Ε. το χρέος ανήλθε σε 10.834 δισ. ευρώ ή 85,0% του ΑΕΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.