To ΤΑΙΠΕΔ ζητά περί το 1 δισ. ευρώ για να δώσει το 33% του ΟΠΑΠ!

To ΤΑΙΠΕΔ ζητά περί το 1 δισ. ευρώ για να δώσει το 33% του ΟΠΑΠ!

  Σύννεφα στον ορίζοντα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Στο ΤΑΙΠΕΔ βάζουν τον πήχη ψηλά και ανεπίσημα κάνουν λόγο για τίμημα 800 εκατ.  έως και 1 δισ. ευρώ, ωστόσο τα άσχημα νέα είναι ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ απέκτησε   ανταγωνισμό.

  Η πίεση που δέχονται οι κυβερνήσεις για πρόσθετα έσοδα χωρίς να αυξήσουν τους φόρους, οδηγεί σε αποφάσεις αποκρατικοποίησης λοταριών και  οι σχετικές διαδικασίες  κινούνται παράλληλα με την πώληση του ΟΠΑΠ. Η συγκυρία αυτή κάνει πιο δύσκολη την προσέλκυση στρατηγικών,  μακροπρόθεσμων επενδυτών που είναι ο στόχος για τον ΟΠΑΠ.

  Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση Ερντογάν έχει αποφασίσει να ιδιωτικοποιήσει την τουρκική εθνική λοταρία (Μilli Piyango) και κατά πληροφορίες σχεδιάζει να κινήσει  τη σχετική διαδικασία το διάστημα Μαίου-Ιουνίου. Το μοντέλο το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει η Τουρκία είναι παραχώρηση της άδειας για 10 χρόνια, ο ιδιώτης manager θα είναι υπεύθυνος  για τη λειτουργία, τις επενδύσεις τις πωλήσεις και το marketing,  ενώ θα αμείβεται  με  ποσοστό επί των πωλήσεων.

  Η τουρκική κυβέρνηση θα εισπράξει  το τίμημα για την παραχώρηση  της άδειας το οποίο υπολογίζεται σε 1,6-2 δισ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.