ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κομισιόν: «Αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία του 2009»

Κομισιόν: «Αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία του 2009»

  «Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα», δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Αλγκρίντας Σεμέτα, αρνούμενη πάντως να σχολιάσει την παραπομπή στη δικαιοσύνη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος του 2009.

  Ερωτηθείσα σχετικά κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Έμερ Τρέινορ είπε πως δεν σχολιάζει τις ενέργειες και αποφάσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο πρόσθεσε πως «τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009 είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες, που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.».

  Η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετούνται χωρίς επιφυλάξεις, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, επισημαίνοντας πως «αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου, που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τη Eurostat».

  Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της Ε.Ε.

  Για κακούργημα όσοι αλλοίωσαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

  Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

 Σημειώνεται ότι η εισαγγελία άσκησε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Α. Γεωργίου για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Επίσης, ασκήθηκε δίωξη σε άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.