ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Από τα τέλη καλοκαιριού η αύξηση του ακατάσχετου ορίου τραπεζικού λογαριασμού

Από τα τέλη καλοκαιριού η αύξηση του ακατάσχετου ορίου τραπεζικού λογαριασμού

Τουλάχιστον τρεις μήνες θα πρέπει να περιμένουν οι οφειλέτες του Δημοσίου που θα ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, προκειμένου να αυξηθεί το ακατάσχετο όριό τους.

Και αυτό, καθώς η κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει τη σχετική τροπολογία στη Βουλή, αν και η φορολογική Διοίκηση και οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο. Δηλαδή, οι αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ το αυξημένο ακατάσχετο όριο θα εφαρμοσθεί στα τέλη του καλοκαιριού.

Παράλληλα, ευνοημένοι από την αύξηση του ακατάσχετου ορίου θα είναι μόνο οι οφειλέτες που θα ενταχθούν σε κάποια από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών και πληρώνουν υψηλές δόσεις στην εφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, για μηνιαία δόση 400 ευρώ τον μήνα δεν υπάρχει κανένα όφελος, καθώς το ποσό που προκύπτει καλύπτεται από το σημερινό ακατάσχετο όριο. Τα οφέλη ξεκινούν από ποσά δόσης μεγαλύτερα από τα 420 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.