«Βαρύς» και φέτος ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ – Ποιοι δεν θα έχουν καμία έκπτωση

«Βαρύς» και φέτος ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ – Ποιοι δεν θα έχουν καμία έκπτωση

Πάνω από 750.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που πληρώνουν το 50% του ΕΝΦΙΑ δεν θα έχουν καμία έκπτωση στον φόρο ακινήτων, καθώς εκτός ελαφρύνσεων για το 2019 μένει η μεσαία τάξη, η οποία πληρώνει περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες, λοιπόν, που έχουν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 202.857 ευρώ δεν θα δικαιούνται φέτος καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ, καθώς πάνω από αυτό το επίπεδο αξίας η έκπτωση των 100 ευρώ μηδενίζεται.

Στα τέλη Ιουλίου θα αναρτηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ η πληρωμή του θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, αντί για τέλη Σεπτεμβρίου όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου (5 δόσεις).

Εφόσον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (παρά το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά) ενδέχεται να μεταφερθεί η πληρωμή της πρώτης δόσης τον Σεπτέμβριο.

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ότι για τα αγροτεμάχια θα ισχύσει και φέτος η εξαίρεση από τη διαδικασία υπολογισμού συμπληρωματικού φόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπολογισμός του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει με βάση τις αντικειμενικές αξίες, την κλίμακα του κύριου φόρου και την κλίμακα του συμπληρωματικού φόρου, ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες αστικά ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.