ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στα 5,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το 11μηνο

Στα 5,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το 11μηνο

Σε 5,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2012 εμφανίζοντας μείωση 72,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Για το Νοέμβριο του 2012 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε έλλειμμα το οποίο διαμορφώθηκε σε 850 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 62,8% μικρότερο από το αντίστοιχο έλλειμμα του Νοεμβρίου του 2011, ανακοίνωσε η ΤτΕ.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 828 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης του ελλείμματος του ισοζυγίου των αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 352 εκατ. ευρώ, των καθαρών πληρωμών για αγορές καυσίμων κατά 372 εκατ. ευρώ και των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 103 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό έλλειμμα εκτός καυσίμων και πλοίων περιορίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου λόγω της μείωσης της δαπάνης για εισαγωγές κατά 349 εκατ. ευρώ ή 16,2%, δεδομένου ότι οι εισπράξεις από εξαγωγές έμειναν σχεδόν στάσιμες (σημειώνοντας μικρή μόνο άνοδο 0,2%).

Το πλεόνασμα  του ισοζυγίου υπηρεσιών περιορίστηκε κατά 61 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης  των καθαρών εισπράξεων κυρίως από υπηρεσίες μεταφορών και – μόνο οριακά – από ταξιδιωτικές υπηρεσίες, ενώ το ισοζύγιο των λοιπών υπηρεσιών παρουσίασε μικρό πλεόνασμα, έναντι ελλείμματος το Νοέμβριο του 2011. Ειδικότερα, σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν κατά 7,5% και οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν κατά 5,3%, με αποτέλεσμα μείωση των καθαρών εισπράξεων κατά 6,4 εκατ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών μειώθηκαν κατά 7,2% σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ακαθάριστες εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών (κυρίως από την εμπορική ναυτιλία) παρουσίασαν πτώση κατά 14,2% και οι αντίστοιχες πληρωμές μειώθηκαν κατά 10,1%, με αποτέλεσμα οι καθαρές εισπράξεις να μειωθούν κατά 109 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.