Ισχνή η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 1,3% στο α’ τρίμηνο

Ισχνή η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 1,3% στο α’ τρίμηνο

Το ελληνικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αυξήθηκε κατά 1,3% έναντι του α’ τριμήνου του 2018 και κατά 0,2% έναντι του δ’ τριμήνου του ίδιου έτους. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις επενδύσεις.

Ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 1,3% παρουσίασε το ελληνικό ΑΕΠ κατά το α’ τρίμηνο του 2019, όπως προκύπτει από τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Την ίδια ώρα, σε τριμηνιαίο επίπεδο (σ.σ. έναντι του δ’ τριμήνου του 2018), η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,2%.

Σε μη εποχικά διορθωμένο επίπεδο, το ΑΕΠ παρουσίασε ετήσια (σ.σ. έναντι του α’ τριμήνου του 2018) αύξηση της τάξης του 0,9%.

Από τα επιμέρους στοιχεία, ξεχωρίζει η ενίσχυση των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 7,9% σε ετήσιο επίπεδο και κατά 8,1% σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Στον κλάδο του εμπορίου, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κατέγραψαν άνοδο κατά 4% έναντι του α’ τριμήνου του 2018, ενώ περιορίστηκαν κατά 2,1% έναντι του δ’ τριμήνου του προηγούμενου έτους.

Τέλος, η τελική καταναλωτική δαπάνη εμφάνισε οριακή μείωση της τάξης του 0,1% τόσο σε ετήσιο, όσο και σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών, όπως και του προϋπολογισμού, προβλέπουν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας λίγο πάνω από το 2% του ΑΕΠ για το σύνολο του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.