ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eurostat: «Η Ελλάδα παραμένει “πρωταθλήτρια” της ανεργίας στην ΕΕ»

Eurostat: «Η Ελλάδα παραμένει “πρωταθλήτρια” της ανεργίας στην ΕΕ»

Η Ελλάδα κατέγραψε τον Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας στην ΕΕ, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει τη δυσάρεστη πρωτιά σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Τον Φεβρουάριο, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 18,5%, από το 18,6% που ήταν τον Ιανουάριο, με βάση τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Αυτά δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έπεσε από το 20,6% που ήταν την ίδια περίοδο πέρυσι σε 18,5% φέτος, κάτι που αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού στην ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνεργοι στην Ελλάδα έφτασαν στους 872.000 τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 14,8% και στις γυναίκες στο 23,3%. Οσο για τους νέους (κάτω των 25 ετών), τον Φεβρουάριο το ποσοστό ανεργίας ήταν 38,8%, από 39,3% που ήταν τον πρώτο μήνα του χρόνου και 40,3% που ήταν πέρυσι.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας

Παρόλα αυτά, στη χώρα μας εξακολουθούν να καταγράφονται τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τον Απρίλιο. Την ώρα που η ανεργία στην Ελλάδα έφτανε στο 18,5% (στοιχεία Φεβρουαρίου), στην Ισπανία τον Απρίλιο ήταν στο 13,8% και στην Ιταλία στο 10,2%. Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και στη Γερμανία (3,2%).

Η χώρα μας έχει τη δυσάρεστη πρωτιά και στην ανεργία των νέων (38,8%), ενώ ακολουθούν Ισπανία (32,7%0 και Ιταλία (31,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Γερμανία (5,3%) και την Ολλανδία (6,2%), ενώ συνολικά στην ΕΕ η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 14,2% και στην ευρωζώνη στο 15,8%.

Συνολικά στην ευρωζώνη, η ανεργία τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 7,6%, από 7,7% ένα μήνα νωρίτερα και 8,4% πέρυσι. Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας ήταν 6,4% το Φεβρουάριο, όπως και το Μάρτιο, σε σχέση με 7% ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.