ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καλοκαιρινό «δώρο» με καταιγίδα φόρων – Τι περιμένει τους πολίτες

Καλοκαιρινό «δώρο» με καταιγίδα φόρων – Τι περιμένει τους πολίτες

Από τα τέλη Ιουλίου και μετά ξεκινά ένα ιδιαίτερα θερμό εξάμηνο κατά το οποίο οι φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλουν περί τα 3,5 δις ευρώ σε φόρους που θα τους καταλογιστούν από την εκκαθάριση των δηλώσεων και 3,4 δις ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.

Φορολογικές δηλώσεις: Η προθεσμία η οποία έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου, μια εβδομάδα δηλαδή πριν από τις εθνικές εκλογές, παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Παρά την παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση των δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος έως και τις 31 Ιουλίου.

Η δεύτερη δόση εξοφλείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν την οφειλή τους σε περισσότερες δόσεις. Αυτό θα συμβεί είτε εξοφλώντας τον φόρο με πιστωτική κάρτα κερδίζοντας έως και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις είτε με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων που επιβαρύνονται με επιτόκιο 5% ετησίως.

ΕΝΦΙΑ: Μόλις τελειώσει η εκκαθάριση των δηλώσεων θα ξεκινήσει την επεξεργασία των στοιχείων του ΕΝΦΙΑ. Έτσι, τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στα τέλη Αυγούστου, εξαιτίας της σχεδιαζόμενης παράτασης των φορολογικών δηλώσεων.

Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλη κυκλοφορίας: Έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Ο συνολικός λογαριασμός των τελών κυκλοφορίας ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια και εξοφλούνται εφάπαξ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.