ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Κόκκινα» δάνεια: Μέχρι τις εκλογές «ανοίγει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν πλειστηριασμοί

«Κόκκινα» δάνεια: Μέχρι τις εκλογές «ανοίγει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν πλειστηριασμοί

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση «κόκκινων» δανείων από δανειολήπτες που θέλουν να διασώσουν την πρώτη τους κατοικία από τον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν από τις εκλογές στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Οι υπεύθυνοι εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς η πλατφόρμα αναμένεται να δεχτεί χιλιάδες αιτήματα από «κόκκινους» δανειολήπτες.

Μάλιστα, όσο θα διαρκεί η διαδικασία για τη ρύθμιση, θα υπάρχει προσωρινή προστασία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού, όπως επισήμανε προ ημερών προϊσταμένη του νομικού τμήματος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), όπου παρίστατο.

«Το ύψος της συνολικής οφειλής του δανειολήπτη -όχι μόνο το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο, αλλά και κεφαλαιοποιημένοι τόκοι και τυχόν έξοδα εκτέλεσης, τη ρύθμιση των οποίων αιτείται ο οφειλέτης- δεν θα πρέπει να είναι ανώτερο από 130.000 ευρώ ανά πιστωτή για τα στεγαστικά δάνεια» διευκρίνισε.

Κατά πληροφορίες, τράπεζες και εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων ετοιμάζουν νέες προτάσεις για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

«Πάγωσαν» οι πλειστηριασμοί

Το πρόγραμμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει «παγώσει», ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Τα δικαστήρια είχαν κλείσει, άλλωστε, την 22η Μαΐου, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου λόγω των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πλειστηριασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν πραγματοποιούνται αναγκαστικές εκποιήσεις ακινήτων ούτε τον Αύγουστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.