1η Ιουλίου «ανοίγει» η πλατφόρμα για τη ρύθμιση δανείων πρώτης κατοικίας

1η Ιουλίου «ανοίγει» η πλατφόρμα για τη ρύθμιση δανείων πρώτης κατοικίας

Την επόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα είναι απολύτως ηλεκτρονική, πλην της έκδοσης του πιστοποιητικού βαρών. Η πλατφόρμα για τη ρύθμιση δανείων πρώτης κατοικίας θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τα τέλη του 2019.

Η εν λόγω ρύθμιση είχε ανακοινωθεί από τις 30 Απριλίου 2019, οπότε είχε ψηφιστεί ο σχετικός νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Παρά ταύτα, το έργο καθυστέρησε για κάποιες εβδομάδες προκειμένου να είναι απολύτως λειτουργική η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Αναμένονται 180.000 αιτήσεις ρύθμισης για την πρώτη κατοικία

Η πλατφόρμα αναμένεται να δεχθεί περί τα 180.000 αιτήματα από «κόκκινους» δανειολήπτες, εκ των οποίων οι 50.000 αφορούν μικρά επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Οπως είχε δηλώσει σχετικά η Θεώνη Αλαμπάση, προϊσταμένη του νομικού τμήματος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για όσο διαρκεί η διαδικασία για τη ρύθμιση θα υπάρχει προσωρινή προστασία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ύψος της συνολικής οφειλής του δανειολήπτη -όχι μόνο το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο, αλλά και κεφαλαιοποιημένοι τόκοι και τυχόν έξοδα εκτέλεσης, τη ρύθμιση των οποίων αιτείται ο οφειλέτης- δεν θα πρέπει να είναι ανώτερο από 130.000 ευρώ ανά πιστωτή για τα στεγαστικά δάνεια» είχε διευκρινίσει η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.