ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προς αξιοποίηση 110 ακίνητα του Δημοσίου

Προς αξιοποίηση 110 ακίνητα του Δημοσίου

Έξι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου τριμήνου, όπως ενημερώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος γνωστοποιεί πως ολοκληρώθηκε ήδη ο νομικός και τεχνικός έλεγχος για 110 ακίνητα, των οποίων η αξιοποίηση αυτήν τη στιγμή δρομολογείται.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών -σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη-, «η επιτάχυνση της αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι σχετικοί στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, αλλά κυρίως για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία από τα αναμενόμενα αναπτυξιακά οφέλη».

Και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου», σημειώνοντας πως «το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων αποτελείται από χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων του Δημοσίου και ανέρχεται σε περίπου 81.000 ακίνητα (μεταξύ των οποίων και αυτά που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ Α.Ε.)».

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είναι εδαφικές εκτάσεις, τα οποία απαιτούν σημαντικό χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αξιοποίησή τους. Ήδη αυτήν τη στιγμή, συνεχίζει, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης-IBC (τελικό στάδιο), του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, του ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας και ακινήτων στο εξωτερικό.

«Εντός του επόμενου τριμήνου αναμένεται η έναρξη άλλων έξι διαγωνιστικών διαδικασιών για μεγάλα ακίνητα του Δημοσίου. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε ο νομικός και τεχνικός έλεγχος για 110 ακίνητα, των οποίων η αξιοποίηση αυτήν τη στιγμή δρομολογείται» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Στον σχεδιασμό δεκαετούς αναπτυξιακού πλάνου προχωρά το οικονομικό επιτελείο. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους του ΙΟΒΕ, Ραφαήλ Μωυσή και Αγγελο Τσακανίκα, και του ΚΕΠΕ Παναγιώτη Κορλίρα.

ΚΕΠΕ και ΙΟΒΕ αναλαμβάνουν να συντάξουν μια μελέτη εντός πέντε μηνών, η οποία θα «πατάει» σε δικές τους έρευνες αλλά και στην έρευνα της εταιρείας McKinsey.

Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, η μελέτη θα πρέπει να δίνει απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:

Πώς θέλουμε να είναι η ελληνική οικονομία το 2020; Ποιοι κλάδοι θα τραβήξουν το «κάρο» της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια; Με τι τρόπο θα φτάσουμε εκεί;

«Επίσης, το ΕΣΠΑ θα στηρίζεται σε μία κατεύθυνση, την οποία θα μας δώσει αυτή η μελέτη», προσέθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να ενταχθεί στη λογική ενός συνολικού σχεδιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.