ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρεις προτάσεις από τον ΣΕΒ για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Τρεις προτάσεις από τον ΣΕΒ για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Η τακτική των επαναλαμβανόμενων ρυθμίσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (όπως και προς τις φορολογικές αρχές) βάζουν τις συνεπείς επιχειρήσεις σε μειονεκτική θέση έναντι των ασυνεπών, διαιωνίζουν την ατιμωρησία και δίνουν το μήνυμα ότι η Πολιτεία είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ελέγξει τους οφειλέτες της, τονίζει ο ΣΕΒ, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και καταθέτει τρεις προτάσεις για ενδεχόμενη νέα ρύθμιση των οφειλών.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου την Τρίτη, επισημαίνεται ότι οι έκτατες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά μπορεί να δικαιολογούν μία νέα ρύθμιση, αλλά αυτή θα πρέπει τουλάχιστον να διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλιστικών ταμείων και, ταυτόχρονα, να μην δημιουργεί νέες στρεβλώσεις στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ προτείνει:

1) Οι υπαγόμενοι στη ρύθμιση να συνεχίσουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές.

2) Άσχετα προς τη χρονική μετατόπιση της υποχρέωσης, οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία να μην υπόκεινται σε νέες μειώσεις.

3) Όπως οι ασυνεπείς επιχειρήσεις διευκολύνονται, έτσι και οι συνεπείς επιχειρήσεις θα πρέπει να «επιβραβευτούν».

Αυτό μπορεί να γίνει αν για φέτος 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών πιστωθούν ως προκαταβολή έναντι των εισφορών τους για το 2014.

Με τον τρόπο αυτόν, ο ΣΕΒ επισημαίνεται ότι υλοποιείται –έστω και έμμεσα- η κυβερνητική δέσμευση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.