ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο 30% του μέσου όρου της ΕΕ να μειωθούν οι τιμές στην Ελλάδα

Στο 30% του μέσου όρου της ΕΕ να μειωθούν οι τιμές στην Ελλάδα

Στο 30% του μέσου όρου της Ευρωζώνης θα πρέπει να πέσουν οι τιμές στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, προκειμένου αυτές οι χώρες να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές, σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή Οικονομικών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Ζιν τονίζει ότι «η κρίση δεν έχει τελειώσει» καθώς οι χώρες του Νότου δεν έχουν ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά τους.

Όπως υποστηρίζει,  ακόμη και η Γαλλία θα πρέπει να καταστεί μακροπρόθεσμα 20% φθηνότερη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ, αντιθέτως, η Γερμανία εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνει κατά 20% ακριβότερη από αυτό τον μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται παρά για «σημαντική μετατόπιση των βαρών, από τους επενδυτές που επένδυσαν τα χρήματά τους στη νότια Ευρώπη προς τους φορολογούμενους και τους συνταξιούχους των υγιών χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά».

Ειδικά οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και η Γαλλία, επισημαίνει ο διακεκριμένος οικονομολόγος, βρίσκονται ενώπιον δύσκολης περιόδου προσαρμογής, η οποία θα βαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνίες τους. Ο ίδιος πάντως, δεν προβλέπει στο ορατό μέλλον να πραγματοποιούνται οι μειώσεις τιμών, τις οποίες εισηγείται ως αναγκαίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.