Αlpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εμπορικής

Αlpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εμπορικής

  Στην Alpha Bank μεταβιβάστηκε το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής από την Crédit Agricole, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας εξαγοράς.

  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Alpha Bank σημειώνει επίσης τα ακόλουθα:

  «Με την υπογραφή της Συμβάσεως Αγοράς Μετοχών και την προσαρμογή που προέκυψε από τη συναλλαγή, η Crédit Agricole ολοκλήρωσε την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εμπορικής καταβάλλοντας συνολικά 2,9 δισ. ευρώ και αγόρασε Ομόλογο εκδόσεως της Alpha Bank ύψους 150 εκατ. ευρώ μετατρέψιμο σε μετοχές. Το τελευταίο αποτελεί άμεση επένδυση στην Alpha Bank, συνεισφέροντας στα εποπτικά της κεφάλαια επιπλέον του μεταφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

  Η Alpha Bank και οι μέτοχοί της επωφελούνται από ένα σημαντικό κεφαλαιακό απόθεμα και ευρίσκονται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της επικείμενης ανακεφαλαιοποιήσεως του τραπεζικού συστήματος. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κεφαλαιακή ενίσχυση από την Crédit Agricole πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εξαγορά της Εμπορικής συνεισφέρει στην Alpha Bank Καθαρή Αξία Ενεργητικού 2,7 δισ. ευρώ, με στοιχεία της 30 Σεπτεμβρίου 2012, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται συνέργειες και άλλες πιθανές θετικές επιδράσεις, όπως για παράδειγμα η αποτελεσματική διαχείριση του δανειακού χαρτοφυλακίου.

  Ταυτοχρόνως, το δανειακό χαρτοφυλάκιο με υψηλές καλύψεις της Εμπορικής αποτελεί τον κατάλληλο επιχειρηματικό συνδυασμό για την Alpha Bank. Επιπλέον, μετά τη μεταφορά ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου ύψους USD 1,4 δισ. της Εμπορικής στην Crédit Agricole, δεν υφίσταται υπόλοιπο χρηματοδοτήσεως στο ενοποιημένο σχήμα».

  Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, ανέφερε: «Η Alpha Bank αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα με τη συνένωση δύο τραπεζών με μακρά παράδοση στον χώρο. Καθώς η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφαίνονται οι πρώτες ενδείξεις αναστροφής του δυσμενούς οικονομικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί, το ενιαίο σχήμα θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας καθώς και στην ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος. Η συγχώνευση αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για την τράπεζα εν όψει της ανακεφαλαιοποιήσεώς της, στην οποία κύριο λόγο θα έχει η στήριξη των μετόχων μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.