«Φέρτε τα πίσω» – Το Δημόσιο θα ζητήσει να επιστραφούν τα «χρυσά» εφάπαξ

«Φέρτε τα πίσω» – Το Δημόσιο θα ζητήσει να επιστραφούν τα «χρυσά» εφάπαξ

Μετά τις «χρυσές» συντάξεις που έφταναν ακόμα και τις 24.000 ευρώ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εντόπισε και «χρυσά» εφάπαξ.

Σε αντίθεση με τις συντάξεις όμως, το υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να πάρει πίσω τα μεγάλα ποσά που δόθηκαν παράτυπα σαν εφάπαξ σε ορισμένους επαγγελματίες με φωτογραφικές διατάξεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ , το οποίο παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε έναν συγκεκριμένο τρόπο για τον υπολογισμό των εφάπαξ παροχών για τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με εγκύκλιο που εξέδωσε καθόρισε ένα νέο πλαίσιο υπολογισμού των εφάπαξ των μηχανικών του ταμείου πρόνοιας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών να λάβει περισσότερο εφάπαξ από το προβλεπόμενο χωρίς καμία νομική βάση.

Ο κ. Μηταράκης, μάλιστα, υποστήριξε ότι πρόκειται για «φωτογραφική» εγκύκλιο ενώ έδωσε εντολή στις υπηρεσιακές αρχές να ανακληθεί η απόφαση και να ξεκινήσει ο επανυπολογισμός των συγκεκριμένων εφάπαξ.

Σε δύο εβδομάδες το υπουργείο Εργασίας θα έχει τον απολογισμό για τη ζημιά του Δημοσίου. Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες όσοι έχουν πάρει το εφάπαξ θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα ποσά.

Ωστόσο επειδή το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν φέρουν ευθύνη, θα τους δώσουν την δυνατότητα να επιστρέψουν τα ποσά σε δόσεις. Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ψάχνει προσχήματα προκειμένου να μειώσει τα εφάπαξ των μηχανικών.

Το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί με αυτές τις συμβολικές κινήσεις να δείξει πως θα επικρατήσει δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό, όπου η πλειοψηφία των συνταξιούχων είδε τις συντάξεις του να εξανεμίζονται μέσα στην κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια το κακό στο ασφαλιστικό άρχισε πολύ πριν, τις εποχές τις… ευμάριας όταν θεσμοθετήθηκαν μεγάλες συντάξεις για εκλογικό όφελος χωρίς το κράτος να μπορεί να τις αποπληρώσει, με τις εισφορές να πηγαίνουν για την κάλυψη άλλων τρυπών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.