ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Πειραιάς μεταξύ των πόλεων που θα λάβουν χρηματοδότηση για έργα στον τομέα της ασφάλειας

Ο Πειραιάς μεταξύ των πόλεων που θα λάβουν χρηματοδότηση για έργα στον τομέα της ασφάλειας

Ο Πειραιάς βρίσκεται ανάμεσα στις 20 πόλεις για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει χρηματοδότηση για καινοτόμα έργα στον τομέα της ασφάλειας, της ψηφιακής τεχνολογίας, του περιβάλλοντος και της ένταξης.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα χρηματοδοτήσει με 82 εκατ. ευρώ 20 έργα αστικής ανάπτυξης. Τα έργα αυτά υποβλήθηκαν από πόλεις στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τις αστικές καινοτόμες δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται από τη γαλλική περιφέρεια Hauts-de-France.

Πειραιάς, όπως Τάμπερε και Τορίνο

Ο Πειραιάς, το Tάμπερε (Φινλανδία) και το Τορίνο (Ιταλία) θα λάβουν επιχορηγήσεις για έργα που θα προστατεύουν τους δημόσιους χώρους και θα μειώνουν την ευπάθειά τους, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της Ένωσης Ασφάλειας. Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα στηρίξει επίσης καινοτόμες λύσεις στην ψηφιακή μετάβαση, την υπεύθυνη χρήση της αστικής γης και την καταπολέμηση της φτώχειας σε 17 ακόμη πόλεις.

Ιδρύεται τοπικό συμβούλιο για την πρόληψη του εγκλήματος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επιτροπή, ο Πειραιάς θα ιδρύσει τοπικό συμβούλιο για την πρόληψη του εγκλήματος και θα δημιουργήσει κέντρo ενιαίας εξυπηρέτησης για θύματα αξιόποινων πράξεων.

«Με την παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα στο πλαίσιο των αστικών καινοτόμων δράσεων, συνεχίζουμε να παρέχουμε βοήθεια στις πόλεις και τις τοπικές αρχές για την προστασία των δημόσιων χώρων χωρίς να αλλάζει ο ανοικτός χαρακτήρας τους. Η στήριξη αυτή αποτελεί μέρος του έργου μας προς μια αποτελεσματική και ουσιαστική Ενωση Ασφάλειας, στην οποία συμμετέχουν παράγοντες σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας», δήλωσε σχετικά ο Τζούλιαν Κινγκ, επίτροπος αρμόδιος για την Ένωση Ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόσθεσε: «Οι δημόσιοι χώροι μας στοχοποιήθηκαν από τρομοκράτες οι οποίοι τους θεωρούν ευάλωτους και εύκολους στόχους. Η χρηματοδότηση και η ανταλλαγή γνώσεων σε επίπεδο ΕΕ μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια ήδη από τον σχεδιασμό, ενώ παραμένουν το επίκεντρο της δημόσιας ζωής στις πόλεις μας. Οι επιχορηγήσεις που προσφέρουμε σήμερα αποτελούν ένα απτό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.