ΑΑΔΕ: Καταστηματάρχης διέγραφε με ειδικό λογισμικό το 80% των αποδείξεων

ΑΑΔΕ: Καταστηματάρχης διέγραφε με ειδικό λογισμικό το 80% των αποδείξεων

«Λουκέτο» για δύο ημέρες μπήκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε κατάστημα διέθετε ειδικό λογισμικό για να διαγράφει το 80% των αποδείξεων που εξέδιδε.

Παγωτατζίδικο στην Κρήτη διέγραφε, με ειδικό λογισμικό, το 80% των αποδείξεων που εξέδιδε.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αφού μελέτησαν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων του καταστήματος στη Χερσόνησο Ηρακλείου, ανακάλυψαν ότι υπήρχε εγκατεστημένο ένα ειδικό λογισμικό που στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, εμφανίζοντας στην εφορία μόνον το 20%.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο των ελεγκτών διαπίστωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως μόνο σε μια μέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις, ενώ εκτιμά ότι το τελευταίο 15νθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.

Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης αναμένεται να ελεγχθεί εξονυχιστικά τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει καταβληθεί την εφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.