Νέος πρόεδρος ΔΕΗ: «Η κατάσταση είναι δραματική – Το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ.ευρώ αυξάνεται»

Νέος πρόεδρος ΔΕΗ: «Η κατάσταση είναι δραματική – Το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ.ευρώ αυξάνεται»

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης. Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την έγκριση του διορισμού του από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ο κ.Στάσσης τόνισε ότι το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά και απάντησε θετικά στην ερώτηση αν πλέον το έλλειμμα φτάνει στα 800- 900 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη πρόβλεψη.

«Πρέπει να περάσουμε τον κάβο, να βρούμε άμεσα το μείγμα των μέτρων για να έχουμε πρόβλεψη θετικών ταμειακών ροών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες, αν δεν λάβουμε μέτρα, θα είναι οι τράπεζες να εγγράψουν τα δάνεια ως NPLs» (κόκκινα δάνεια).

Αναφορικά με το χρόνο λήψης των μέτρων είπε ότι αυτά θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην κάνει παρατηρήσεις στην έκθεση του (24 Σεπτεμβρίου) για τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

Ως προς τα μέτρα που θα πάρει η εταιρία, ο κ. Στάσσης απέφυγε να είναι πιο συγκεκριμένος, ενώ μίλησε με βεβαιότητα για αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών της εταιρείας, αλλά και για μηχανισμό ρήτρας CO2. Πρόσθεσε όμως ότι οι αυξήσεις θα αντισταθμιστούν από τις μειώσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και το ΦΠΑ. «Θα γίνει προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η επιβάρυνση στους λογαριασμούς υπογράμμισε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος ερωτηθείς για το αν θα καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας 10% απάντησε πως «θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε πολιτικής». Ωστόσο συμπλήρωσε: « Πρέπει να αλλάξουμε την εμπορική πολιτική της επιχείρησης. Συγκεκριμένα πακέτα για συγκεκριμένες ανάγκες. Μέχρι Ιανουάριο – Φεβρουάριο πρέπει να έχουμε τέτοια προϊόντα. Η λογική οριζόντιων πακέτων έχει ξεπεραστεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.