Βερολίνο: Η οικονομία στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη -Μέρκελ

Βερολίνο: Η οικονομία στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη -Μέρκελ

Την συνάντηση της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την ερχόμενη Πέμπτη (29/8) στο Βερολίνο, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Καγκελάριος θα υποδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικές τιμές, στις 12:00 (τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 13:15 (τ.ώ.).

Όπως ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ, «στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής».

Σειρά επαφών στο εξωτερικό έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τις προγραμματισμένες επαφές τους στο εξωτερικό, με τον πρώτο του «σταθμό» να είναι το Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Η επόμενη συνάντησή του θα είναι με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο Άμστερνταμ. Παράλληλα, από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.

Προετοιμασία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ

Ο πρώτος κύκλος των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού θα κλείσει μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την μετάβασή του στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020. Από εκεί και πέρα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το περιβόητο «καλάθι της ΔΕΘ» δεν θα περιλαμβάνει ούτε παροχές ούτε παροχολογία. Ο πρωθυπουργός θέλει να πάει βήμα βήμα και να δώσει βάση στο πώς θα παραχθεί νέος πλούτος και στο πώς θα ενισχυθούν τα μεσαία και τα μικρά εισοδήματα. Η άνοδος του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ χωρίς παροχές στις βαλίτσες του αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του τρόπου που κινήθηκε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν έλεγε πως «θα εκλεγώ πρωθυπουργός υποσχόμενος να δώσω μόνο αυτά που μπορώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.