Εποχικό επίδομα 2019: Ανοίγει σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων – Ποιοι το δικαιούνται

Εποχικό επίδομα 2019: Ανοίγει σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων – Ποιοι το δικαιούνται

«Ανοίγει» σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το εποχικό επίδομα έτους 2019.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το εποχικό επίδομα θα γίνονται δεκτές από σήμερα -Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου- μετά τις 8:00 το πρωί, μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού (www.oaed.gr). . Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το εποχικό επίδομα 2019 και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το εποχικό επίδομα λήγει: α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 15:00, για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 23:59) για όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.oaed.gr).

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, για την παραλαβή των δικαιολογητικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Ποιοι δικαιούνται εποχικό επίδομα

Δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος είναι εργαζόμενοι των εξής κλάδων:

Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Τα δικαιολογητικά για τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και την άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες σε σχέση με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του εποχικού επιδόματος και τα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.