Πόσο θα πληρώσουμε φέτος στα τέλη κυκλοφορίας 2020

Πόσο θα πληρώσουμε φέτος στα τέλη κυκλοφορίας 2020

Κατηγορηματικά διαψεύδει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τα σενάρια για αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.

Τόσο ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος υπογράμμισαν ότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 θα παραμείνουν τα ίδια με την περσινή χρονιά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Καραμανλής, όμως, προειδοποίησε για τον κίνδυνο σημαντικής αύξησης στα τέλη κυκλοφορίας του 2021.«Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους. Αυτό θα επιφέρει αυτόματα και αύξηση».

Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα διαθέτει από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων και η κυβέρνηση εξετάζει, ήδη, σχέδιο στήριξης της εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας. Κατηγόρησε, επίσης, την προηγούμενη κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθούσε έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτα πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing.

Κατάθεση πινακίδων στην Εφορία
Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν μπορούν να καταθέσουν στην Εφορία τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Αναλυτικά, όσοι αποφασίσουν να δηλώσουν ακινησία και να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας 2020 θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

Πινακίδες

Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ

Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους

Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο

Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.