ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πύργος: Επέβαλλαν πρόστιμο 500 ευρώ σε φούρναρη γιατί δεν εξέδωσε απόδειξη για κουλούρι 0,80 ευρώ

Πύργος: Επέβαλλαν πρόστιμο 500 ευρώ σε φούρναρη γιατί δεν εξέδωσε απόδειξη για κουλούρι 0,80 ευρώ

Πρόστιμο αξίας… 500 ευρώ επέβαλλαν για ένα κουλούρι που ο φούρνος πουλούσε 0,80 ευρώ. Στο πλαίσιο ερευνών στον Πύργο Ηλείας για την έκδοση αποδείξεων, πραγματοποιήθηκε έφοδος σε φούρνο της πόλης.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε γυναίκα με κουλούρι στα χέρια, χωρίς όμως να κρατά απόδειξη. Τότε άρχισε ο εφιάλτης για τον φούρναρη.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι, για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη.

Οι ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα η συνολική αξία των αποδείξεων ανερχόταν στα 70 ευρώ περίπου.

Θεώρησαν, τότε, ότι ο τζίρος για τον οποίο κόπηκαν αποδείξεις είναι λίγος και ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο για τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι.

Η μητέρα του φούρναρη παρακάλεσε να μην επιβάλλουν το πρόστιμο αλλά οι ελεγκτές ήταν ανένδοτοι και το πρόστιμο επιβλήθηκε κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε με την υπόθεση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.