ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Την επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Την επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον αγροτικό τομέα.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τον νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και μέτρα για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Επιπλέον, θα νομοθετηθούν πιο αυστηρά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που παρανομούν. Υπάρχουν σκέψεις τα πρόστιμα αυτά να υπολογίζονται επί του τζίρου των επιχειρήσεων, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΑΑΤ.

Εξετάζεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγρότες. Αυτό, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και τη συμμετοχή των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα εκτιμάται ότι θα μειώσει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντός του Οκτώβρη επίκειται η πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τις τράπεζες για την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου προβλέπεται να «πέσουν» στην αγορά περί τα 400 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ, θα έχουν χαμηλά επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.